Det fruktbare sjokket del 3: IKT-senteret om samarbeidet med ngvmedia

IKT-senteret valde elevar frå Nordahl Grieg til å dekka spill- og kodekonferansen 2015. Eg spurde dei kvifor.

Tilsette ved Senter for IKT i utdanning samla på Verftet. Foto: Lovise Meltzer Rygh
Tilsette ved Senter for IKT i utdanning samla på Verftet. Foto: Lovise Meltzer Rygh

Dette er tredje og siste del av min mini-bloggserie om ngvmedia sitt arbeid under spillogkoding15. Lese del 1 – om framtidas skule i praksis, og del 2 – om motivasjon for meir bakgrunnsinfo. Dette, del 3, er eit intervju med oppdragsgivaren, Senter for IKT i utdanning.

Korleis var det å jobba i lag med NGVmedia i to dagar?
– Som oppdragsgiver er man alltid spent på om elevene har forstått oppdraget, om de syns det er spennende og om de klarer arbeidsmengden. Men jeg ble positivt overrasket over elevenes innsats, evne til samarbeid og forståelse for oppgaven, seier Anine Smith, kommunikasjonsrådgjevar ved Senter for IKT i utdanning.

Smith seier ho særleg vart overraska over elevane sin stå-på vilje og arbeidsflyt.

– Jeg kan anbefale alle disse elevene til kommende arbeidsgivere. Kapasiteten var enorm og de produserte mer innhold enn vi drømte om. Vi sitter igjen med så mye og så godt materiale etter to dagers konferanse, og vil gjerne jobbe med NGV media igjen, så snart som mulig.

Kvifor valde de la ein vgs-klasse gjera produksjonen for dykk denne gongen, framfor å leige inn ein meir profesjonell aktør? Er det andre aspekt enn det økonomiske?
– 
Vi har samarbeidet med Nordahl Grieg vgs fra før, og flere lærere fra skolen var med i programrådet for konferansen, forklarar Smith.

Ho fortel at dei fekk kjennskap NGVmedia etter at flere av dei tilsette på IKT-senteret deltok på Fremtidskonferansen ved Nordahl Grieg.

anine smith
Anine Smith, kommunikasjonsrådgjevar ved Senter for IKT i utdanning. Pressefoto.

– Vi hadde sett hvor profesjonelle MK-elevene på skolen var til å produsere film og intervjuer, ta bilder og produsere ulike tekster under høyt tempo og arbeidspress. Og med Nordahl Grieg som samarbeidspartner  på konferansen, håpet vi å også kunne involvere NGVmedia som redaksjon.

Ho påpeikar at det IKT-senteret si haldning at elever kan fortelja andre, og vel så gode historier som det eit profesjonelt produksjonsbyrå kan. Men seier at dei også hadde eit ynskje om å gi eit lærerikt oppdrag til elevane.

– Et gjennomgangstema på konferansen var hvordan vi kan gjøre skolen og læring relevant for elevene og gi læringsopplevelser som gjør veien fra teori til praksis så kort som mulig. I arbeidet med konferansen var vi opptatt av å inkludere elever både i programmet og i arbeidet rundt konferansen, seier ho, og legge til at:

– En konferanse med temaet spill og koding i skolen krever at elevene gjør god research, at de evner å intervjue foredragsholdere om emner de kanskje vet lite eller ingenting om, at de klarer å fortelle historier som er interessante også for de som ikke er så interessert i spill og koding. Det er en kjempemessig utfordring, men vi var aldri i tvil om at elevene skulle fikse det.

Kva tilbakemeldinger har de fått på resultatet?
– Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger på ressultatet og vi er veldig fornøyd! Vi vil gjøre dette igjen. Og vi SKAL gjøre dette igjen!


mrk. de som kjenner bloggen min veit at eg liker å vera kritisk. Ja, det er vel litt «mi greie». Grunnen til at dette vart ein rein skrytesak, var at alle svare eg fekk frå IKT-senteret var overveldande positive, og dette innlegget vart alltid meint å skulle handle om deira reaksjonar, formulert med deira ord.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s